Drożdże piwne wzbogacone młótem browarnianym
WŁAŚCIWOŚCI: Drożdże dzięki dodatkowi młóta browarskiego są bogatsze w białko pochodzenia roślinnego. Młóto stanowi nośnik dla drożdży piwnych i dzięki temu drożdże zachowująwłaściwości prebiotyczne i probiotyczne, nawet w niskich temperaturach. Drożdże piwne wraz z młotem browarnianym regulują biologiczną równowagę mikroflory jelita grubego i co za tym idzie regulują skłonność do zaburzeń na tym odcinku przewodu pokarmowego. Bardzo pozytywnie wpływają na płodność u gołębi. Drożdże są bogatym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, enzymów i mikroelementów. Dodatek drożdży do karmy podnosi właściwości strawne paszy.
SKŁAD:białko surowe 31%, tłuszcz surowy 7%,popiół surowy 6,5 %, wapń 0,3%, fosfor 1 %, sód 0,1 %, Wit. B1 90 mg., wit. B2 25 mg., wit. B6 25mg., cholina 2300 mg., kwas nikotynowy 240 mg., kwas pantenowy 73 mg., kwas foliowy12 mg., biotyna 520 ng., żelazzo 320 ng., selen 500 ng., energia metaboliczna 10,5 MJ.
STOSOWANIE I DAWKOWANIE:
Regularne podawaniedrożdży przyczynia się do poprawy wyników hodowlanych gołębi, gołębie osiągają formę podczas zawodów sportowych. Mają one również korzystny wpływ na rozwój młodych gołębi, podnoszą odporność i łagodzi skutki działania czynników stresowych. Zalecane jest stosowanie po przebytych chorobach.
Dawkowanie wynosi 20 gram na 1 kilogram karmy zwilżonej wyciągiem z ziół 1 ? 2 razy w tygodniu.
ZAMÓWIENIA: golab2@op.pl tel. 0-660-661-041 Cena 15zł